De kracht van moedig leiderschap

“Courage is the main quality of leadership, in my opinion no matter where it is exercised” – Walt Disney

Moedig leiderschap is de belangrijkste voorwaarde voor succes. Organisaties waarin het nemen van moedige beslissingen wordt gestimuleerd presteren aantoonbaar beter. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat binnen die organisaties het werkplezier, de creativiteit en innovatie wezenlijk toeneemt.

Maar wat is moedig leiderschap nu eigenlijk? En hoe kun je moedig leiderschap in jezelf en in anderen ontwikkelen? De filosoof Aristoteles zei dat moed het midden is tussen lafheid en roekeloosheid. En dat dit midden wordt bepaald door de specifieke omstandigheden. Maar hoe bepaal je dat midden en geldt dat midden voor iedereen?

In deze interactieve workshop wordt antwoord gegeven op die vragen en vele andere. Daartoe neem ik u mee op een uitdagende en moedige reis. Een reis waarin ik u onder meer aan de hand van mijn ervaringen als militair en rechter de meerwaarde en impact van moedig leiderschap duidelijk maak. Ook gaan we op zoek naar uw moed en de gevaren in het werk van uw organisatie. Moed veronderstelt immers gevaren. In de mate dat er gevaren zijn, is moed des te belangrijker. U krijgt tools en handvatten aangereikt hoe u moedig kunt handelen in situaties vol gevaren. Hoe het in de praktijk te brengen en verder te ontwikkelen. Om moed concreet te maken, zodat u lastige gesprekken kunt voeren over cruciale, ingewikkelde onderwerpen. Moed is namelijk een vaardigheid die je kunt meten, observeren én leren.

Kortom, een interactieve, uitdagende en inspirerende workshop, waarin de zoektocht naar de belangrijkste voorwaarde voor succesvol leiderschap centraal staat!

  • Duur: 2 uur
  • Aantal deelnemers: vanaf 6 personen
  • Persoonlijke intake vooraf
  • Op locatie of online
cropped-favicon-1.png

Succesvol leiderschap vraagt moed, nederigheid en discipline; Moed om zelf te willen veranderen en buiten je comfort zone durven te gaan. Nederigheid in het realiseren dat leiderschap niet om jou gaat maar om het team en de resultaten. En discipline om het anders te blijven doen en stakeholders actief te betrekken bij opvolging daarvan.

cropped-favicon-1.png

Uit onderzoek blijkt dat moedig leiderschap geen aangeboren eigenschap is, maar een verzameling vaardigheden die je kunt leren. En dat moed meetbaar, leerbaar en observeerbaar is.

cropped-favicon-1.png

Courageous leadership is what every employee hopes for and what every company needs. A courageous leader guides their staff without stamping out creativity, they lead by example, and they stand at the helm of the company, giving everyone behind them confidence to do their jobs to the best of their ability.