Executive Coaching

"Does coaching work? Yes. Good coaches provide a truly important service. They tell you the truth when no one else will” – Jack Welch, Former CEO of General Electric

De wereld om ons heen is constant in beweging. Nieuwe uitdagingen en steeds complexere situaties vragen om dynamische organisaties met durf en creativiteit. Dit vraagt om moedig leiderschap. Leiders die toekomstgericht zijn, innovaties doorvoeren en hun collega’s inspireren. Leiders die zien welke veranderingen nodig zijn, deze in goede banen leiden en duurzame resultaten bereiken.

Moedig leiderschap gaat niet zo zeer over intellect, maar meer over persoonlijke stabiliteit: een heldere visie, durf en verantwoordelijkheid. Goede leiders geven niet alleen leiding aan het team, maar ook aan zichzelf. Ze staan open voor feedback van collega’s, durven zich kwetsbaar op te stellen en ontwikkelen zichzelf actief.

Als executive coach ondersteun ik leiders daarbij en probeer ik ze nog beter te maken in hun job. Daarnaast treed ik op als sparringpartner voor managers en bestuurders die zich met moeilijke en complexe afwegingen geconfronteerd zien. Mede gebaseerd op mijn ervaringen als militair, manager en rechter reflecteer en adviseer ik op vraagstukken rond (persoonlijk) moedig leiderschap, zelfvertrouwen, authenticiteit, communicatie en impact. Ik fungeer daarbij ook als klankbord en kom gezamenlijk tot nieuwe mogelijkheden, opties en inzichten. Dat doe ik op een authentieke, uitdagende en nuchtere wijze, maar altijd met oog voor de persoon en het resultaat.

  • Duur: sessies à 2,5 uur
  • Aantal deelnemers: 1-op-1
  • Persoonlijke intake vooraf
  • Op locatie of online
cropped-favicon-1.png

Meerdere internationale studies hebben aangetoond dat de opbrengst van executive coaching indrukwekkend is. Een onderzoek van PWC laat een ROI van 7 keer de oorspronkelijke executive coaching kosten zien. Een kwart van de coachklanten geven een ROI van 10 tot 49 keer de kosten van de coaching.

cropped-favicon-1.png

Een goede executive coach kan je ondersteunen in het wendbaar en toekomstbestendig maken van je organisatie. In het initiëren van vernieuwingen, in het invloed uitoefenen in samenspel met diverse stakeholders en het bereiken van meer impact. Daarnaast is er in een executive coaching traject ook aandacht voor persoonlijke issues.

cropped-favicon-1.png

Recent studies show executive coaching to be the most effective means for achieving sustainable growth, change and development in the individual, group and organization. Training alone improved leadership skills by 22%. When combined with Executive Coaching, improvement jumps to 77%.