Mijn verhaal

“You will never do anything in this world without courage. It is the greatest quality which guarantees the others” – Aristoteles

Al sinds mijn jeugdjaren heb ik een passie voor moedig leiderschap. Vragen die mij sindsdien bezighouden zijn: wat is moed eigenlijk en wat is hiervan de impact op je leven en je omgeving – wat levert het op? Waarom heeft de ene persoon (leider) het wel en de andere schijnbaar niet? In mijn werk als militair en rechter heb ik antwoord gekregen op deze vragen en vele andere. Ik heb daarbij moed en angst van dichtbij mogen ervaren, veelal in lastige, complexe en soms levensbedreigende omstandigheden. Deze waardevolle ervaringen hebben mij één belangrijke les geleerd: het leven draait om moed. Het is iets dat je kunt leren, werkt inspirerend en brengt het beste in een mens of team naar boven. Het is dan ook de ruggengraat van leiderschap!

Ook ik probeer in het dagelijks leven moedige beslissingen te nemen. Dat is zeker niet altijd een gemakkelijke opgave. Ik heb echter gemerkt dat met vertrouwen, discipline en durf het nemen van moedige beslissingen valt te leren. Te trainen en verder te ontwikkelen. Het vergt daarnaast vooral de bereidheid om naar jezelf te kijken – “who we are is how we lead”. Niet eenvoudig dus, maar zeker wél mogelijk!

3E448842-E788-4418-95BF-F26AD47DB0C0
leeuw-goud

Mijn missie

Meer moedige leiders, teams en organisaties. Dat is mijn missie! Omdat ik geloof dat moedig leiderschap de belangrijkste voorwaarde is om succesvol te zijn. Daarom hebben leiders de opdracht om een omgeving te creëren waarin mensen zich vrij en veilig voelen. Zich durven uit te spreken en elkaar feedback geven. Een omgeving waarin op een respectvolle en eerlijke wijze met elkaar wordt omgegaan. Waarin wordt gestimuleerd om moedige beslissingen te nemen en talenten en mogelijkheden optimaal worden benut. Een dergelijke omgeving leidt tot meer plezier, meer inspiratie en betere resultaten. Daar wil ik aan bijdragen door leiders te helpen hierin het moedige voorbeeld te zijn.

Een greep uit mijn werk en ervaring

 • Kapitein-ter-zee (kolonel) bij de Koninklijke Marine
 • Rechter bij de militaire kamer van de rechtbank Arnhem tevens rechter-plaatsvervanger
 • Trainer en Executive (team)coach
 • Samenwerkingspartner United Talent
 • Leidinggevende (operationeel en strategisch)
 • 5 jaar werkzaam geweest in het Caraïbisch Gebied als Hoofd Juridische Zaken voor de Koninklijke Marine
 • Docent Nederlandse Defensieacademie
 • Spreker voor Defensie
 • Jurist met 25 jaar ervaring in binnen- en buitenland
 • Als militair uitgezonden naar onder meer Afghanistan en Zuid-Soedan
 • 3 jaar werkzaam geweest als underwriter/broker in het bedrijfsleven

Voor meer informatie bezoek mijn LinkedIn pagina.

ECF67013-DABF-41B4-A52E-6EBBAC3B8464